Årsmelding

En liste med lenker til tidligere årsmeldinger finner du under årsmeldingen nedenfor.

Årsmelding for 2024

1. Styret og medlemmer

Velet har siden årsmøtet 14. mars hatt følgende styre: Morten Fastvold (styreleder), Sam Daams (kasserer), Kari-Anne Næssø, Helene Terjesen, Bjørn Skar Ødegaard, Øystein Dahle, Kari Sællæg, Ann-Kristin Schjelderup, Maria Maseng, Hanne Sophie Claussen.

På årsmøtet ble Øystein Dahle, Kari Sællæg og Ann-Kristin Schjelderup gjenvalgt for to år. Hanne Sophie Claussen og Maria Maseng ble valgt inn i styret for to år. Ina Rørtveit og Robert Sørensen gikk ut av styret. Morten Fastvold, Sam Daams, Kari-Anne Næssø, Helene Terjesen og Bjørn Skar Ødegaard var ikke på valg dette året.

Ved utgangen av 2024 hadde velet 320 medlemmer (husstander). Mail til medlemmene om fornying av årskontingent ble sendt ut januar 2024, med god respons.

2. Medlemsmøter og andre arrangementer

Mandag 8. januar var det årets første «Strikk og drikk»-treff i velhuset, der de som har lyst til å lære å strikke er velkomne, sammen med de som bare har lyst til bare å være sosial og treffe naboer og bli kjent. Øvrige «Strikk og drikk» kvelder i 2024 var 5. februar, 4. mars, 1. april, 6. mai, 3. juni, 5. august, 2. september, 7. oktober og 4. november. Initiativtakere var velmedlemmene Ann Kristin Schjelderup og Siri Nilsen.

Torsdag 14. mars hadde velet årsmøte, der om lag 30 medlemmer var til stede. Styrets årsmelding for perioden 2023 ble lest opp og enstemmig godkjent. Også styrets regnskap for 2023 ble enstemmig godkjent. Styret orienterte om de planer man hadde for resten av året, der bedring av akustikken i velhuset og maling av velhuset utvendig var hovedsaken.

Torsdag 25. april var det et lokalhistorisk medlemsmøte der arkitekt og tidligere Rodeløkka-beboer Knut Østby fortalte om kampen for å bevare Rodeløkka tidlig på 1970-tallet. Han var den gang sentral i arbeidet med å lage en bebyggelsesplan basert på eksisterende trehusbebyggelse, som munnet ut i en diplomoppgave på arkitekthøgskolen. Planen, som hadde 50-årsjubileum i 2024, la mye av grunnlaget for bystyrets prinsippvedtak i 1975 om å bevare store deler av trehusbebyggelsen. Møtet ble godt besøkt, og etterpå var det sosialt samvær.

17. mai hadde vi tradisjonen tro fest for små og store på fellesarealet, med utegrill og langbord for alle som ville spise og drikke, og servering av pølser og is til barna. Flere bidro med salatbolle, potetsalat, frukt og kake til buffeten i kjøkkenet i første etasje i velhuset. Også denne gangen var det solid oppmøte, der 150–200 personer med stort og smått var innom i løpet av kvelden. Været var godt, og lokale musikanter underholdt.

Lørdag 8. juni stilte vi velhuset til rådighet for en konsert med den dansk-norske vokalgruppa Nordlyd, samt vårt nabolagskor Rodeklang. Repertoaret besto av egne komposisjoner og arrangement, fra viser og folkemusikk til låter av Kim Larsen, Tom Waits m.fl.

Tirsdag 11.juni var det barnetreff på velhuset for de minste (0-6 år). Det ble servert grove vafler og kaffe, og barna lekte sammen ute og inne.

Søndag 13. oktober arrangerte velets nylig gjenoppståtte barnegruppe en filmvisning for de minste, der filmen «Mamma Mø og Kråka» sto på programmet. Det ble servert popcorn, og deltakerne ble oppfordret til å ta med drikkeflaske og en pute å sitte på.

Søndag 27. oktober arrangerte barnegruppa gresskarutskjæring på velhusplassen og Halloween-fest i velhuset for de minste. Det ble servert kaffe og saft, og deltakerne ble oppfordret til å ta med boller og gresskar.

Søndag 1. desember arrangerte barnegruppa juleverksted med etterfølgende tenning av «julegrana» på velhusplassen. Det ble servert frukt til juleverkstedet og gløgg til julegrantenningen, og nissen kom innom med godteposer til barna. Det var godt oppmøte på juleverkstedet, og femti—seksti personer overvar julegrantenningen.

3. Dugnader

Torsdag 2. mai hadde vi den årlige forsommerdugnaden på velhusplassen for å gjøre den fin til 17. mai-festen. Ti—tolv personer dukket opp, og det ble ryddet og raket i bed og på plenen, plassen ble kostet og spylt, og søppel ble fjernet.

Onsdag 26. juni og torsdag 27. juni var det maledugnad for å fortsette malingen av velhuset utvendig. Vi hadde kommet om lag halvveis året før, og nå sto balkongen for tur, som vi fikk malt ferdig til tross for ustabilt vær.

Også fredag 30. august og lørdag 31. august var det maledugnad for å male ferdig gavlveggen mot øst. Til dette leide vi et stillas for at man trygt skulle komme til øverst på gavlen. I den etterfølgende uka ble også første strøk av langveggen mot sør malt.

Ettersom en viss tretthet med hensyn til maledugnader åpenbart hadde meldt seg, ved at få eller ingen utenom enkelte styremedlemmer møtte opp, besluttet vi å sette ut resten av malejobben til en malekyndig person for en rimelig timebetaling. På den måten, og takket være en mild og forholdsvis tørr oktober, ble den utvendige malingen av velhuset fullført før været ble for kaldt.

Torsdag 12. september arrangerte velets hagegruppe en høstdugnad på velhusplassen med enkel bevertning, der man feiet, plantet, klippet gress og ryddet. I dagene etter dugnaden hyrte vi en av strøkets ungdommer til å ta jobben med å rydde området mot Solhauggata 11, der det i årenes løp hadde hopet seg opp en del trematerialer samt paller og annet rask. Dette ble lagt i iSekker, som så ble kjørt bort. Dermed var hele velhusplassen ryddet.

4. Velhuset

Velhuset ble mye utleid i 2024. Av totalt 176 utleier var antall selskaper 57, antall barneselskap og dåp/navnefester 33, mens antall møter, seminarer og annet (velets møter inkludert) var 86. Det innbrakte velet en brutto leieinntekt på kr 329 350.

Vi fikk i vårsemesteret montert lyddempende plater i deler av taket i andre etasje, etter at akustikken var blitt for dårlig etter den innvendige utbedringen. Etter å ha fått målt akustikken av en ekspert på området, gikk vi til innkjøp av lyddempende plater av god kvalitet, som ble montert på dugnad. Resultatet ble så bra at vi anså akustikkproblemet som løst.

I løpet av sommeren fikk vi malt ferdig velhuset utvendig, både på dugnad og med innleid hjelp, jr. punkt 3 om dugnader. Det siste som gjensto før velhuset var fullstendig utbedret (med unntak av taket, som må gjøres om noen år), var å få satt på plass dørkarmer til balkongdøra og utgangsdøra i andre etasje, samt terskler med beslag på samtlige utgangsdører. Vi hyrte vår lokale tømrer til å gjøre denne jobben.

Vi fikk også opprettet internettforbindelse i velhuset ved hjelp av en 5G-antenne. Det muliggjør bl.a. skifting av nøkkelkoder fra administrators pc, og kan dermed løse problemet med nøkler/brikker som skal hentes og avleveres.

Til kjøkkenet i første etasje bestilte vi to benker i tre til langbordet, som ble lagd etter mål i Oslo fengsel.

Like før nyttår fikk vi innvilget momsrefusjon på kr 11 020 for utbedringsarbeider foretatt i 2023.

Sist men ikke minst sørget vi for at velhuset fikk en egen, søkbar adresse: Tromsøgata 22 C. Vi søkte kommunen ved Plan- og bygningsetaten om å få denne adressen, som var i tråd med en anbefaling fra Brann- og redningsetaten etter at de kom på befaring. Plan- og bygningsetaten foreslo først Langgata 33 D, noe Sameiet Tromsøgata 22 stemte i favør av. Men velet ønsket i stedet adressen Tromsøgata 22 C. Vår begrunnelse for det er at de som leier velhuset, lettere skal finne fram (og i mindre grad forviller seg inn i hagen til Sameiet Tromsøgata 22), samt at brannvesenet skal kjøre til riktig sted hvis brann skulle oppstå.

5. Utbedringen av velhusplassen

Etter å ha fullført utbedringen av velhuset kunne vi konsentrere oss helt og holdent om utearealet. Vi bestemte oss for å skifte ut det slitte asfaltdekket med et mykere underlag som egner seg for flere og mer varierte aktiviteter. Takket være noen driftige velmedlemmer og en flink gravemaskinfører med gode kontakter i anleggsbransjen fikk vi forært et lass med flott kantstein av granitt, samt flere lass subbus, tilsvarende det som er lagt foran Slottet. Dermed hadde vi råd til å få gjort jobben med å legge kantsteinen på plass samt tilkjøre og planere ut subbusbelegget. Resultatet ble svært bra, og kostet oss drøyt 100 000 kroner, noe som er svært rimelig for et så stort prosjekt som dette.

Som krona på verket fikk vi forært fire fine lyktestolper fra Anker hotell, som de ikke trengte lenger. Tre av disse, som er det vi fant ut at vi trengte (mens den fjerde ble brukt til reservedeler) ble montert på selveste nyttårsaften. Det gjenstår å få strøm og lys i dem, noe som vil skje i løpet av vårsemesteret 2025.

Dermed ligger alt til rette for å ferdigstille uteområdet i 2025 ved å utbedre eller erstatte de faste installasjoner vi ønsker å ha der, som utemøbler og den halve brannbilen som er så populær hos barna som kommer dit. Vi planlegger dessuten å oppføre en bod for oppbevaring av hageredskap, utegrill og sammenleggbare bord mm.

Ettersom gangveien fra Tromsøgata til velhusplassen er en del av tomta velet bygsler, er det velets ansvar å sørge for strøing på glatt vinterføre. Også Sameiet Tromsøgata 22 bruker gangveien som adkomst til deres eiendom, og sameiet tilbød å sette deres kasse for strøsand i gangveien, noe som ble gjort på senhøsten. Velet kjøpte så inn sekker med strøsand som ble lagt oppi.

Eldre artikler om Årsmelding

«Velet har sitt virkeområde på det sentrale Rodeløkka, som avgrenses av Helgesensgate i sør, Dælenenggata i nord, Trondheimsveien i øst og Gøteborggata i vest.» Bli medlem! Lei velhuset!

Rodeløkka Vel
Tromsøgata 22 C
0565 Oslo

Stiftet: 08.12.1953
Org. nr: 892 041 822

Rodeløkka Vel på Facebook

Diverse linker

Hjem » Organisatorisk » Årsmelding